СБУ

СБУ "перерізала" бойовикам два підпільні канали зв'язку

Відео
Укрінформ
У Слов'янську Служба безпеки України ліквідувала несанкціонований канал зв'язку, організований місцевим мешканцем за допомогою спеціального телекомунікаційного обладнання.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Під час обшуку в оселі зловмисника правоохоронці вилучили спецтехніку для незаконного втручання за технологією IP-телефонії в мережу одного з операторів мобільного зв'язку та банківські картки, на які надходили гроші за послуги ділка. Співробітники СБ України перевіряють можливість використання протиправного каналу зв'язку терористами так званих "ДНР/ЛНР" для прихованого спілкування", - йдеться у повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

У Дніпродзержинську оперативники спецслужби також ліквідували неконтрольований міжнародний канал зв'язку, яким користувалися терористи.

Зловмисники через Інтернет за допомогою IP-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації отримували міжнародний телефонний трафік, що надходив із-за кордону, в тому числі з Росії. Потім він оброблявся за допомогою спеціалізованого програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу під виглядом місцевих телефонних розмов та направлявся на мережі українських операторів мобільного зв'язку.

Телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися терористами для спілкування з російськими "кураторами".

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, два "сім-банки", 20 безпровідних модемів та більше двох тисяч карток операторів стільникового зв'язку України. Крім того, вилучено банківські картки вітчизняних і закордонних банків, за допомогою яких гроші, отримані від незаконної діяльності, виводилися у готівку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-