"Мінера" харківського супермаркету знайшли за кілька годин

Укрінформ
Затримано чоловіка, який напередодні телефоном "замінував" супермаркет АТБ.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області полковник Владислав Абдула.

"Особистість "мінера" встановлена за кілька годин. Ним виявився 50-річний тимчасово непрацюючий житель Балаклійського району Харківської області. Зловмисник визнав свою провину і пояснив, що дзвонив з хуліганських мотивів", - зазначив Абдула.

За його словами, відкрито кримінальне провадження за статтею, пов'язаною зі свідомо неправдивим повідомленням про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності - із санкцією до 6 років в'язниці: "Вирішується питання про повідомлення зловмисникові підозри в скоєнні злочину".

"Телефонному "мінеру" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від його протиправних дій", - додав Абдула.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 11 квітня до поліції надійшло анонімне повідомлення телефоном про вибухівку, нібито закладену в супермаркеті АТБ, що на проспекті Гагаріна. Співробітники слідчо-оперативної групи Комінтернівського відділу поліції, експерти-вибухотехніки і кінологи оглянули 800 кв. м площі супермаркету, евакуйовано 225 осіб - міну не знайшли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-