СБУ знайшла безпілотник, з якого палили армійські склади на Донеччині

СБУ знайшла безпілотник, з якого палили армійські склади на Донеччині

Укрінформ
Співробітники СБУ 5 квітня під час огляду житла вилучили частини безпілотного летального апарату, з якого раніше могли скидатися запалювальні боєприпаси на склад ракетно-артилерійського озброєння біля н.п. Гродівка Донецької області.

Це випливає з ухвали слідчого судді Краматорського міського суду Донецької області Андрія Лутая від 6 квітня.

Так, до суду звернувся старший слідчий Управління СБ України в Донецькій області з клопотанням про арешт майна по кримінальному провадженню, порушеному у зв'язку з підпалом з БПЛА складів ЗСУ в районі н.п. Гродівка на Донеччині. Зазначається, що напередодні проведеним оглядом в ході огляду житла в одного з громадян були тимчасово вилучені частини безпілотного апарату з пенопласту, 5 частин безпілотного апарату, телефон марки з двома сім-картками та ноутбук з зарядним пристроєм.

Постановою слідчого вказане вилучено майно визнано речовими доказами. Відповідно до слідства, на ці речі потрібно накласти арешт, оскільки вони в подальшому в ході розслідування будуть використані, зокрема, “для встановлення особистості підозрюваного”.

Суддя постановив задовольнити клопотання про арешт відповідного майна. Також було роз'яснено, що “підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково”.

Як відомо, близько в ніч з 18 лютого на 19 лютого 2016 року невстановлені особи за допомогою безпілотних летальних апаратів здійснили скидання боєприпасів невідомого походження на польовий склад ракетно-артилерійського озброєння військової частини, який розташований біля н.п. Гродівка Донецької області. У результаті було пошкоджено ящики з боєприпасами - снаряди калібру 30 мм та набої 7,62 мм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-