"Мер" Горлівки Кім проголосив себе "головнокомандувачем УРСР"

Укрінформ
Станіслав Кім, якого терористичне угруповання "ДНР" призначило "мером" окупованої Горлівки, проголосив себе "головнокомандувачем збройних сил СРСР на території УРСР".
Виступ Кіма на фоні червоного прапора з гербом СРСР опублікований на YouTube-каналі інформаційно-аналітичного відділу "мерії" Горлівки. Крім того, воно розміщене на сторінці Кіма Вконтакте.
На підтвердження своїх «повноважень» Кім продемонстрував наказ якоїсь людини на ім'я Сергій Тараскін, який у 2010 році оголосив себе «ТВО президента СРСР» і «ТВО Імператора Російської Імперії».
Згідно з текстом зачитаного «документа», «президент СРСР» визнав розпуск СРСР і створення «лже-держав» у республіках колишнього Союзу «військовим злочином без терміну давності», назвав людей, які отримали громадянство РФ або України «зрадниками Батьківщини», а також закликав відродити на території колишньої УРСР силові відомства СРСР.
У тексті «наказу» сказано, що «мер» Горлівки Станіслав Кім призначається «повноважним представником верховного головнокомандувача збройних сил СРСР на території УРСР» до моменту обрання «гідного повноважного представника». 
Люди, які відмовляться присягнути новій «владі», а також ті, у кого відсутні паспорти СРСР, визнаються «зрадниками Батьківщини».
Станіслав Кім народився в Дніпропетровську в 1966 році. Воював в Афганістані, офіцер запасу. У грудні 2013 з групою дніпропетровських "афганців" прибув на Євромайдан у Київ, проте незабаром перейшов на сторону Антимайдану. Навесні 2014 року поїхав на Донбас і вступив у банду Мозгового. На Донбасі Станіслав Кім став "депутатом" і "очолив" ДОСААФ ДНР. "Указом" ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченка з 28 січня 2016 Кім призначений "мером" Горлівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-