"Прокурорський майдан": в Одесу їде комісія щодо Стоянова

Укрінформ
Активісти та лідери низки громадських організацій Одеси на суботньому вічі під обласною прокуратурою підтримали пікетувальників, котрі вимагають відставки прокурора Миколи Стоянова.

До протестної акції, що розпочалася молитвою та виконанням Гімну України, долучилися також представники громадськості Києва, Полтави, Івано-Франківська, Біляївки, Маріуполя та інших міст, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одесити... не хочуть бачити керівником облпрокуратури корупціонера Стоянова, що підлягає, за офіційними роз'ясненнями Мін'юсту України, негайній люстрації та звільненню з посади. Ми продовжимо, як і обіцяли, пікетування адмінбудівлі та зведення барикад, поки у наглядовому відомстві не виконають норму закону "Про очищення влади". А після цього, зважаючи на те, що фігурантом офшорного скандалу і власником російського паспорта виявився мер Труханов, будемо вимагати від влади реагувати на грубі порушення законодавства", - заявив біля "відкритого мікрофона" громадський діяч Сергій Гуцалюк.

На вічі також оприлюднено заяву "Координаційної ради організацій одеського Майдану" про підтримку мирної акції протесту в рамках цілодобового "прокурорського майдану".

"Повернення одіозного прокурора Миколи Стоянова до керівництва Одеською обласною прокуратурою йде врозріз із декларованою в нашій країні політикою системних змін і реформ, становить загрозу спокою в регіоні", - наголосили автори заяви.

На вічі також було оголошено, з посиланням на співробітника Адміністрації Президента Григорія Клепака, що в понеділок до Одеси прибуває комісія для перевірки законності призначення облпрокурором Стоянова.

В акції беруть участь також музиканти і діячі культури, які виступають перед одеситами та гостями міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-