Україна в СЦКК закликає повернути

Україна в СЦКК закликає повернути "дзеркальні патрулі" у Авдіївку

Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін закликає поновити практику «дзеркального» патрулювання спільно з представниками моніторингової місії ОБСЄ району Авдіївки.

Про це йдеться у заяві СЦКК, розміщеній у Фейсбуці.

Як наголосили у Центрі, починаючи з 2 квітня ситуація в районі Авдіївки значно загострилася: "Наразі це найнебезпечніша точка в зоні АТО. Цинічно порушуючи мінські домовленості, бойовики НЗФ з окупованих територій (із Ясинуватої, Мінерального, Яковлівки та Крутої Балки) систематично обстрілюють з важкого озброєння район «промзони»".

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, упродовж тижня в районі авдіївської «промзони» бойовики випустили у бік сил АТО 584 снаряди та міни, причому 32 снаряди випущені із танка, 16 – із артилерійських систем калібру 122 мм, 131 міну калібру 120 мм та 405 – калібру 82 мм.

Загалом же за тиждень район Авдіївки із застосуванням важкого озброєння було обстріляно 98 разів, констатують у СЦКК.

Водночас українська сторона Центру наголошує, що ускладнення ситуації в цьому районі призвело до жертв серед населення. Зокрема, вчора внаслідок мінометного обстрілу з боку бойовиків загинула місцева мешканка.

"Українська сторона розцінює нарощування обстрілів по позиціях Збройних сил України у районі Авдіївки з боку бойовиків як пряме порушення домовленостей за Мінськими угодами та закликає відновити запропоновану українською стороною Спільного центру практику щоденного направлення чотирьох «дзеркальних» патрулів ОБСЄ до ключових точок у районі Авдіївки-Ясинуватої, що дозволить здійснювати об’єктивний контроль ситуації та оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню", - наголосили в СЦКК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-