Меру Попасної оголосили підозру за фейковий референдум

Меру Попасної оголосили підозру за фейковий референдум

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України задокументували протиправну діяльність міського голови Попасної Юрія Онищенка, який у березні-травні 2014 року організував у місті "референдум" на підтримку терористичної організації "ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що навесні 2014 року Онищенко брав активну участь в організації антиукраїнських мітингів та підтримці сепаратистів. Мер скликав позачергову сесію Попаснянської міськради, на якій особисто оголосив депутатам заяву президії Луганської облради з вимогами проведення антиконституційного «референдуму». Онищенко надав приміщення та вирішував матеріально-технічні питання для проведення фейкового "волевиявлення". З початком антитерористичної операції він фінансово підтримував незаконне збройне формування так зване "попаснянське ополчення", де особисто надсилав місцевим підприємцям листи про необхідність надання грошей на їхні потреби», - йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, Онищенку оголошено повідомлення про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинену представником влади. Матеріали передано до суду для обрання запобіжного заходу.

Фото: lb.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-