Бої за промзону Авдіївки: терористи гатять з трьох боків

Бої за промзону Авдіївки: терористи гатять з трьох боків

Карта
Укрінформ
Близько 3/4 ворожих обстрілів припадає на Донецький напрямок. В Авдіївці бої тривають цілодобово.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Минулої доби їх було 54, причому кожен четвертий з важкого озброєння, що підлягає відведенню від лінії розмежування згідно з Мінськими угодами. Окупанти активізувалися по всьому фронту, проте найгарячіше вчора було в Авдіївці, де бойові дії тривають цілодобово. Сили АТО неодноразово і успішно відкривали вогонь у відповідь, щоб припинити агресивні дії ворога", - зазначив він.

За словами Лисенка, противник зосередив сили в районі Ясинуватої, Яковлівки, Мінерального і веде вогонь звідти, намагаючись захопити промзону Авдіївки, і у разі успіху, розвинути наступ далі: "Проте ці підступні плани щодня зазнають невдачі: лінія фронту залишається незмінною. Попри це, ворог продовжує підтягувати на передову живу силу та технічне оснащення".

Крім того, повідомив речник, вчора противник тричі порушив режим тиші на Луганському напрямку. Ворожі обстріли відбулися в районі Станиці Луганської, Трьохізбенки та в передмісті Попасної.

На Маріупольському напрямку всі ворожі обстріли відбулися вже ввечері, після заходу сонця. "У Мар’їнці по наших позиціях неодноразово відкривали вогонь ворожі снайпери. У Новотроїцькому ворог двічі застосував САУ "Гвоздика". У Павлополі відбулося 3 мінометних обстріли з боку НЗФ. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів", - додав Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-