Росія відкриває візи іноземним найманцям для терору на Донбасі

Росія відкриває візи іноземним найманцям для терору на Донбасі

Укрінформ
Російські спецслужби направляють на Донбас до складу терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" іноземних найманців, відкриваючи їм візи на територію РФ.

Про це повідомляє міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm.

"Мова про лист, який було отримано з закритою листування організації "Союз добровольців Донбасу". Фігурантами даного листа є іноземні найманці, воюючи в бригаді "Привид"", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що розслідування базується на результатах злому українськими хакерами з групи Falcons Flame десятків поштових скриньок ключових фігур, що координують дії бойовиків, російських найманців і військовослужбовців РФ на Донбасі і в Сирії.

Детальніше про операції з організації витоку даних можна прочитати в матеріалі "Чому горить МО РФ - InformNapalm анонсує серію публікацій на основі витоку даних".

Опублікований лист адресований двом одержувачам: перша поштова скринька належить Ользі Кулигіній (псевдонім Ганс Християн), другий одержувач - "Союз добровольців Донбасу". У тілі листа перераховані паспортні дані іноземних громадян Італії, Іспанії, Індії та Фінляндії, які проходять службу в НВФ "Привид" на окупованій території Луганської області. Автор пише, що їм потрібна візова підтримка для "законного перебування на території РФ". Відправник листа - Олексій Марков, заступник командира бригади "Привид", позивний "Добрий".

Як відзначають в "InformNapalm", Ольга Кулигіна називає себе "журналісткою" російського пропагандистського каналу "ANNA-News".

"Є близькою подругою Олександра Бородая та Ігоря Гиркина. Достеменно відомо, що терорист Ігор Безлер в Горлівці влаштовував постановочний розстріл полонених для того, щоб обміняти в української влади Кулигіну на 15 українських полонених, включаючи полковника СБУ. Передбачається, що Кулигіна - співробітниця ФСБ РФ, що працює під прикриттям журналіста", - наголошується в повідомленні.

"InformNapalm" опублікував прізвища, фотографії та скан-копії паспортів кількох іноземців, організованих Росією для війни на Донбасі.

"Четверо з шести фігурантів розслідування є військовими злочинцями. "Союз Добровольців Донбасу" та Ольга Кулигіна особисто надають допомогу в отриманні та продовження віз іноземним найманцям через підрозділи УФМС РФ без їх особистої присутності, що говорить про лобіювання даного процесу з боку спецслужб Росії. Найманці потрапляють на окуповані території України в обхід прикордонної служби РФ, так як де-юре вони знаходяться в Росії. Тут теж простежується лобі російських спецслужб", - підкреслили волонтери-розслідувачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-