Вибух на Куликовому полі: поліція шукає, хто приніс петарду й кидав яйця

Вибух на Куликовому полі: поліція шукає, хто приніс петарду й кидав яйця

Укрінформ
Учаснику скорботної акції на Куликовому полі Одеси, що постраждав від вибуху, медики міськлікарні №1 надали невідкладну допомогу. Потім його допитали поліцейські, які встановлюють обставини та причини вибуху, і кваліфікували інцидент як акт хуліганства.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у відділі комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України.

"Слідчо-оперативна група поліції, що побувала на місці події, вилучила записи з камер зовнішнього спостереження на Куликовому полі. Буде встановлено, хто причетний до вибуху: сам потерпілий приніс лампадку, що вибухнула в нього руках, чи хтось інший під час мітингу заклав у лампадку вибуховий пристрій, ймовірно, петарду", - зазначив представник віддулу комунікацій Віктор Вдовін.

Він уточнив, що "при огляді потерпілого медики виявили рвану рану долоні лівої руки, а також зламані два пальці".

За фактом вибуху на Куликовому полі 2 квітня відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, додав співробітник поліції.

Встановлено також, з якого автомобіля зловмисники закидали яйцями натовп проросійських активістів - учасників акції, що прийшли до місця загибелі ініціаторів масових заворушень в Одесі дворічної давності.

Як повідомлялося раніше, наприкінці суботньої акції на Куликовому полі в Одесі один з її учасників отримав травму руки від вибуху лампадки, в якій нібито була петарда. Місце, де стався вибух, відразу ж було очеплене правоохоронцями, працювали фахівці-вибухотехніки. Правопорядок під час акції забезпечували співробітники поліції та бійці Національної гвардії, що розмежували політичних опонентів. Зіткнень чи сутичок між ними під час проведення акції не сталося. Втім, коли проросійські активісти розходились, їх закидали яйцями з проїжджаючого автомобіля.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-