Курс - на дебалогізацію: Москаль знову дивує

Курс - на дебалогізацію: Москаль знову дивує "вуличним" креативом

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розпорядився перейменувати вулицю Балогівську у населеному пункті Завидовому - рідному селі народного депутата Віктора Балоги.

Згідно з розпорядженням, оприлюдненим 1 квітня на сайті Москаля, тепер вулиця матиме дивну назву «За «БезБарвне Закарпаття».

"У рамках закону про декомунізацію, з метою остаточної й безповоротної деолігархізації та дебалогізації Закарпатської області, голова ОДА Геннадій Москаль підписав розпорядження про перейменування вулиці Балогівської в с.Завидове Мукачівського району на вулицю «За «БезБарвне Закарпаття», - йдеться у повідомленні.

Москаль стверджує, що вулиця Балогівська в Завидові отримала таку назву в 2008 році, коли В.Балога займав посаду голови президентського секретаріату при Вікторі Ющенку. Тож своє рішення він називає "відновленням історичної справедливості".

У коментарі Укрінформу речник Москаля Ярослав Галас наголосив, що рішення губернатора Закарпаття набуло чинності, й Завидівська сільрада мусить його виконати.

"Оскаржити рішення голови ОДА можна у суді, відмінити його може тільки Президент, або ж сільрада має право змінити назву вулиці на наступній сесії", - каже Галас.

Він також запевнив, що рішення з перейменуванням не є першоквітневим жартом, проте, не заперечив, що це – реакція на певні дії «пробалогівських» сайтів, які опублікували новину про те, що Москаль подав до ВР законопроект щодо перейменування Ужгорода на Унгвар в рамках закону про декомунізацію.

У назві «За «БезБарвне Закарпаття» міститься прозорий натяк на ТОВ "Барва", яким, за інформацією ЗМІ, володіє родина Балог.

Це не вперше голова Закарпатської ОДА виявляє топонімічний креатив. Зокрема, раніше він розпорядився перейменувати вулицю Леніна в с.Калини Тячівського району на вул. Джона Леннона.

Проте місцевим мешканцям ініціатива не припала до душі - на сільській сесії депутати все ж переназвали вулицю, що стала Слов'янською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-