Терористи збільшили кількість прицільних обстрілів – штаб

Терористи збільшили кількість прицільних обстрілів – штаб

Укрінформ
Російські окупаційні сили збільшили прицільність своїх обстрілів сил АТО до 85%, що свідчить про чітке прагнення завдати втрат українським військовим та техніці.

Про це заявив на брифінгу у Краматорську заступник командувача штабу АТО із зв'язків із громадськістю та ЗМІ полковник Анатолій Кравчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Майже всі обстріли зараз є прицільними (близько 85% від загальної кількості). Цей факт може свідчити про те, що противник має на меті не тільки здійснення морально-психологічного тиску на особовий склад на передових позиціях, як це спостерігалося раніше, а й завдання значного ураження особового складу та озброєнню і військовій техніці сил АТО”, - зазначив полковник.

Особливо прицільність обстрілів терористів зросла за минулу добу: з 49 обстрілів 46 були прицільними, що становить 94%. 

“Лише по одному ВОП (взводному опорному пункті — ред.)  там було випущено 18 артилерійських снарядів, 9 мін 120мм  і 13 мін 82 калібру. По іншому ВОП, вже у Гнутовому, було випущено 77 мін із 120мм калібру”, - наголосив Кравчук.

У штабі АТО також вказали на те, що почастішали випадки застосування снайперської зброї, передусім, в районах н.п. Авдіївка та Майорськ.

Як наслідок застосування забороненого Мінськими домовленостями озброєння та збільшення частки прицільних обстрілів збільшилися і втрати особового складу сил АТО. Так, за останню декаду березня загинули 4 українських військових, ще 57 отримали поранення. «Це майже половина втрат за увесь місяць. При цьому близько 30% втрат – від застосування забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - додав заступник командувача штабу АТО.

Домінуючим напрямом основних зусиль бойовиків залишається оперативно-тактичне угрупування «Донецьк» (Донецький та Артемівський напрямки).

На Донецькому напрямку найбільш складною є ситуація в районі н.п. Авдіївка (понад 25% від загальної кількості обстрілів) та район Донецького аеропорту (н.п. Опитне, Піски - 14% обстрілів). На Артемівському напрямку найбільш складна ситуація в районі н.п. Зайцеве, Луганське, Майорськ (приблизно по 10% від загальної кількості обстрілів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-