Копачі бурштину вклали у лікарню сімох поліцейських

Копачі бурштину вклали у лікарню сімох поліцейських

Укрінформ
На Рівненщині семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями внаслідок сутички з нелегальними добувачами бурштину.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Рівненській області. 

«Вранці поблизу Клесова майже тисяча осіб перегородили дорогу для в'їзду в урочище «Смітник». Старателі погрожували поліцейським та чинили опір. У результаті сутички семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями», - йдеться у повідомленні.

Прес-служба поінформувала й про інші конфлікти правоохоронців зі старателями. Так, сьогодні, 30 березня, об 11.40 в урочищі «Гальбин» орієнтовно 30 чоловік підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення публічної безпеки і порядку.

Напередодні, у вівторок, у першій половині дня працівник лісгоспу повідомив, що в урочищі «Мохи» Клесівського лісництва майже 30 старателів видобувають «сонячне каміння». Аналогічне повідомлення отримали правоохоронці й після обіду, але кількість бурштинокопачів тоді вже зросла до півсотні.

«В обох випадках під час приїзду слідчо-оперативної групи для документування кримінального правопорушення старателі чинили опір правоохоронцям, нецензурно лаялись, погрожували фізичною розправою. До того ж, аби унеможливити документування правопорушення, а в подальшому і вилучення обладнання для незаконного промислу, бурштинокопачі перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями», - зазначили в поліції.

Розсдідування інцидентів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-