У Львові замінували суд,  який розглядає  конфлікт на Угерському спиртзаводі

У Львові замінували суд, який розглядає конфлікт на Угерському спиртзаводі

Укрінформ
Залізничний райсуд Львова,  про замінування якого повідомили у вівторок вранці, мав розглядати справу щодо незаконного звільнення директора «Угерського спиртзаводу» Андрія Малашевського. 

Про це заявив у коментарі "Львівському порталу" голова профспілкового комітету ДП «Угерський спиртзвод» Євген Сомик.

"Замінування – реальна спроба зірвати сьогоднішній розгляд справи у суді. Позивачем у справі є сам Малашевський, що судиться про порушення його прав і щодо незаконно звільнення його із займаної посади. Відповідач – державний концерн «Укрспирт». Замінування – це спроба затягнути розгляд справи в суді. Окрім того, сьогодні в залі парламенту народні депутати збирають підписи за відставку в.о. керівника державного концерну «Укрспирт» Дениса Чернова, якого трудові колективи спиртових заводів та профспілка підозрюють у покриванні фінансових злочинних схем в спиртовій галузі. Все це взаємопов’язано із сьогоднішніми подіями», – зазначив Сомик.

В залі суду були близько 40 представників трудового колективу «Угерського спиртзаводу», які приїхали підтримати Малашевського.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня  майже півтисячі працівників спиртзаводів Львівщини мітингували під стінами ВР України, вимагаючи припинити тиск на їхні підприємства, розслідувати причетність керівництва Мінагрополітики та ДП "Укрспирт" до дестабілізації роботи заводів і корупційних фінансових схем у спиртовій галузі.

17 березня на світанку до Угерського спиртзаводу на Львівщині під`їхала колона автобусів та автомобілів з озброєними людьми. Вони захопити територію підприємства і увірвались в офісну будівлю, забезпечивши доступ до керівного кабінету "новопризначеному" директору. Обурені працівники спиртзаводу та місцеві жителі перекрили міжнародну автотрасу Київ-Чоп, протестуючи проти силового захоплення підприємства. Раніше спроби рейдерського захоплення робились на спиртзаводах у Струтині та у Вузловому на Львівщині.

Фото: Львівський портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-