Режим Путіна активізував кадрові чистки в

Режим Путіна активізував кадрові чистки в "ЛНР" - розвідка

Ексклюзив
Укрінформ
Режим російського президента Володимира Путіна активізував кадрові чистки в "органах влади" т.зв. "ЛНР", а також в 2 армійському корпусі Збройних сил Російської Федерації (сформованому на території т.з. "ЛНР").

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в коментарі в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Режим Путіна активізував "кадрові чистки" в "органах влади" т.зв. "ЛНР", що обумовлено її нездатністю підтримувати належний рівень використання російської фінансово-матеріальної допомоги в умовах загострення соціально-економічної ситуації", - зазначили в ГУР.

Зокрема вказується, що 22 березня поблизу кордону з РФ "спецслужбами ЛНР" затримано колишнього "голову ради міністрів ЛНР" Геннадія Ципкалова з великою сумою грошей. За кілька днів 25 березня відправлено у відставку "голову народної ради ЛНР" Олексія Карякіна, який брав безпосередню участь в штурмі будівлі управління СБУ в Луганській області. Його звільнено під приводом незадовільної організації "законотворчої" діяльності.

"Того ж дня склали присягу "депутати народної ради ЛНР" А.Підтинна (рух "Мир Луганщине") та Ю.Сорокін (рух "Луганский экономический союз"), які зайняли місця колишніх депутатів О.Ємельяненка та П.Малого, звинувачених у скоєнні економічних злочинів", - додали в розвідці.

Крім того, за даними ГУР, в окупованих районах Луганської області "керівним складом" 2 армійського корпусу російських окупаційних військ проводяться кадрові чистки серед особового складу.

"Триває звільнення всіх бойовиків, які скоїли злочини, були помічені у зловживанні алкоголем, наркотиками або порушували дисципліну, незважаючи на їх попередні "заслуги". Для поповнення особового складу серед місцевої молоді було оголошено набір до підрозділів НЗФ "ЛНР", але за період з 1 по 20 березня 2016 року було призвано лише 50% від запланованих потреб", - повідомили в Головному управлінні розвідки.

Зазначається, що кадровий некомплект в 2 АК покривається за рахунок російських військовослужбовців та найманців з території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-