«Справу 26 лютого» повернули Поклонській - через помилки

«Справу 26 лютого» повернули Поклонській - через помилки

Укрінформ
На засіданні у «справі 26 лютого» в Сімфeрополі прийнято рішення повернути справу в «прокуратуру Криму» через те, що обвинувальний висновок був складений з порушеннями. Також продовжено арешт обвинуваченим.

Про це повідомив у Тwitter адвокат Ахтема Чийгоза Микола Полозов. 

«Суд залишив подання прокурора Поклонської, так само як і скарги адвокатів, без задоволення. Справа «26 лютого» йде в прокуратуру. Крім того, суд залишив Чийгоза, Асанова і Дегерменджі під вартою до 24 квітня», - пише Полозов.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні «Ахтем Чийгоз виступив із блискучою промовою».

Як пояснив адвокат, «обвинувальний висновок був складений з порушеннями, що не дозволяють згодом ухвалити вирок, і вирішили повернути справу назад прокуророві Наталії Поклонській». Самої Поклонської на сьогоднішньому засіданні не було.

Як повідомляв Укрінформ, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу 26 лютого 2014 року на боці прихильників територіальної цілісності України. За даними російського слідства, через тисняву загинули двоє мітингувальників, 79 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Підсудні своєї провини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-