Харків'янину, який бив людей на Євромайдані, загрожує до 8 років в'язниці

Харків'янину, який бив людей на Євромайдані, загрожує до 8 років в'язниці

Укрінформ
Закінчено розслідування за фактом участі жителя Харкова в масових безпорядках у 2014 році: обвинувальний акт направлено до суду.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області Оксана Калмикова.

"У лютому 2016 року затримано одного з активних учасників тих масових безпорядків. Житель Харкова, який був на проросійському мітингу на площі Свободи, отримав від невстановленої особи георгіївську стрічку і дерев'яну палицю, після чого, піддавшись на заклики, взяв участь у побитті євромайданівців біля метро "Університет", - відзначила Калмикова.

За її словами, підозрюваному загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

"Зараз підозрюваний перебуває під вартою в Харківському СІЗО без визначення суми застави", - додала Калмикова.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 квітня 2014 року на площі Свободи проводився мітинг на підтримку євроінтеграції України. Під час заходу активістів атакували агресивно налаштовані люди з дерев'яними палицями. Вони наздогнали мітингуючих у переході станції метро "Університет", внаслідок чого близько 20 осіб дістали тілесні ушкодження.

На відео, викладеному в інтернеті, користувачі соціальних мереж упізнали серед тих, хто добивав ногами поранених євромайданівців, медсестру з Чугуєва Ольгу Воржеїнову. Рік потому Дзержинський райсуд Харкова за злісне хуліганство призначив їй 1,5 роки обмеження волі, однак вона вже вийшла на свободу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-