У Львові учасників ЛГБТ-фестивалю

У Львові учасників ЛГБТ-фестивалю "замінували" у готелі

Фото
Укрінформ
У львівському готелі "Дністер" учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували кількадесят невідомих у спортивному одязі та балаклавах.

Про це повідомила одна з організаторів фестивалю Олена Шевченко у Фейсбуці.

"Нас заблокували у готелі. Поліція каже, що ці люди в масках просто зустрічають тут своїх друзів", - написала вона.

Фото: facebook.com/festivalOFequality

За словами Шевченко, поблизу готелю зібралися "близько 300 ультраправих".

Фото: Громадське

Як повідомили на сторінці Фестивалю у Фейсбуці, до поліції надійшло повідомлення про замінування готелю "Дністер".

"Скоріш за все, воно надійшло від когось з натовпу, який прагне виманити організаторів Фестивалю рівності на вулицю. Зараз проводиться евакуація, момент напружений", - зазначають організатори.

Фото: Громадське

У офіційній заяві Фестивалю йдеться, що організатори "глибоко стурбовані невиконанням рішення Львівського окружного адмінсуду".

Як повідомили Укрінформу у прес-службі Львівської міськради, Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення 19 березня акцій на проспекті Свободи перед Оперним театром.

"У п’ятницю, 18 березня, Львівська міська рада за рекомендацією Національної поліції подала позов до Львівського окружного адмінісуду про заборону проведення 19 березня на проспекті Свободи перед Оперним театром будь-яких акцій",- зазначила речниця Христина Процак.

За її словами, позов був спричинений тим, що із заявками про проведення акцій до ЛМР звернулися представники ЛГБТ-спільноти та їхні противники з "Правого сектору", ГО "Фронтера", ГО "Сокіл", "Волонтерського куреня", Добровольчого руху "ОУН", ГО "Білі Горвати", які анонсували акції на підтримку традиційних сімейних цінностей.

Відтак, міська рада змушена була звернутися до суду із позовом про заборону всіх акцій, аби не допустити зіткнень між учасниками різних організацій.

На сесії міської ради було озвучено лист митрополита Ігоря Возняка УГКЦ, в якому зазначалось, що акції "Фестивалю рівності" є провокацією та знаком диявольської війни у Великий піст. Заборонити імпрезу вимагали і бійці АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-