До Макіївки перекинули сотню мотострілків з Орла - ГУР

До Макіївки перекинули сотню мотострілків з Орла - ГУР

Укрінформ
Російська Федерація перекинула до Макіївки 100 військових зі складу окремого спеціалізованого моторизованого батальйону (м.Орел).

Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Підтверджено, що до н.п.Макіївка прибув підрозділ (близько 100 військовослужбовців) зі складу окремого спеціалізованого моторизованого батальйону (м.Орел, Росія) Центрального регіонального командування внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ РФ", - йдеться у повідомленні.

У ГУР зазначають, що відповідно до законодавства РФ, президент Росії має виключне право приймати рішення щодо залучення ВВ МВС РФ до виконання завдань не за їх призначенням, у т.ч. за межами країни.

"В оперативних планах російського командування передбачено, що на тимчасово окупованих територіях Сходу України на підрозділи ВВ МВС РФ покладаються у т.ч. завдання по недопущенню фактів самовільного залишення бойових позицій власними військами та їх неорганізованого повернення до Росії із зброєю та бойовою технікою", - підкреслюють у розвідці.

Повідомляється також, що "командуючим 1 АК (Донецьк) генерал-майором ЗС РФ Асаповим В.Г. для відновлення боєздатності 11 омсп направлено близько 220 осіб зі складу батальйону "Восток" (Донецьк) колишнього т.зв. секретаря ради безпеки "ДНР" О.Ходаковського".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-