ОБСЄ досі не отримала від Росії плану розмінування Донбасу

ОБСЄ досі не отримала від Росії плану розмінування Донбасу

Укрінформ
Російська сторона у Спільному центрі координації та контролю не надала місії ОБСЄ відповіді щодо плану виконання домовленостей, досягнутих у Мінську щодо розмінування території Донбасу.

Про це повідомив на брифінгу заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

"Звичайно, легше підписати документ, ніж застосовувати його на практиці. Результати зараз на місцях є дуже різними. 3 березня СММ ОБСЄ направила лист генералам у Спільний центр координації та контролю. Ми нагадали їм, що саме СЦКК відповідає за координацію заходів, які необхідні для впровадження угоди. Відповідь не була вичерпною, але в нас є попередня позитивна відповідь від української сторони в СЦКК... Вони повідомили своїм військовим на місцях про вимоги цієї угоди, але ми ще не отримали відповіді від російської сторони СЦКК", - заявив Хуг.

Як повідомляв Укрінформ, у Мінську 2 березня були підписані документи, один з яких стосувався протимінної діяльності. Збройні сили й військові формування по обидва боки до 31 березня повинні забезпечити позначення й скласти карти районів, які підлягають розмінуванню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-