Червоний Хрест досі не пускають до заручників на Донбасі

Червоний Хрест досі не пускають до заручників на Донбасі

Укрінформ
Спеціалісти Міжнародного Комітету Червоного Хреста досі не потрапили до військових і цивільних людей, яких бойовики незаконно утримують на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

Про це повідомила в Фейсбуці прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Вкотре українська сторона порушила питання звільнення українських заручників і допуску до них спеціалістів Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Представники МКЧХ досі не потрапили до військових і цивільних людей, яких незаконно утримують на непідконтрольній Україні частині Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що не виправдалися очікування результативності зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки 3 березня в Парижі. "За підсумками зустрічі в Парижі ми знову чуємо заклики провести вибори на непідконтрольній Україні частині Донбасу, та ще й у першому півріччі. Але як і раніше немає жорсткої і принципової позиції наших партнерів ні про всеосяжне припинення вогню, ні про виведення з території України незаконних військових формувань і важких видів озброєнь, ні про повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном", - заявив Леонід Кучма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-