Бойовики стягують танки і пориваються захопити нові території

Бойовики стягують танки і пориваються захопити нові території

Укрінформ
Бойовики продовжують спроби захопити нові території на Донбасі.

Про це на брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація залишається складною. Вона характеризується продовженням порушень Мінських домовленостей російськими окупаційними військами, це стосується припинення вогню і відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, спробами розширити підконтрольні території, в першу чергу, на Донецькому напрямку, а саме в районі населених пунктів Авдіївка та Ясинувата, утриманням бойових підрозділів на інших напрямках в стані повної бойової готовності", - сказав Скібіцький.

Він додав, що тривають активні заходи бойової і оперативної підготовки першого і другого армійських корпусів, які проводяться одночасно з бойовою підготовкою Південного округу Збройних сил РФ.

За його словами, на територію окупованих районів тривають поставки з РФ техніки, озброєння, паливно-мастильних матеріалів і різного устаткування.

"Лише за минулу добу велику кількість танків доставлено в Донецьк. Здійснюється посилення танкових підрозділів в основному на Донецькому і Слов'янському напрямках. В Авдіївці і в Ясинуватій ситуація загострилася, противник створив кілька ротних тактичних груп для того, щоб повернути під контроль саме автотрасу, яка з'єднує Донецьк і Горлівку, ситуація там дуже складна. Крім того, ми відзначили "Град" в Горлівці", - уточнив Скібіцький.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-