Вагонів вже замало: вугілля з

Вагонів вже замало: вугілля з "ЛНР" вивозять ще й автівками - розвідка

Укрінформ
Окупаційна влада Донбасу вирішила вивозити вугілля в РФ не лише залізницею, а й автотранспортом. При цьому здійснюватиметься це через необладнаний засобами контролю ваги пункт пропуску.

Про це Укрінформу повідомили в ексклюзивному коментарі в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

"Окупаційна влада Донбасу намагається отримати додаткові грошові надходження за рахунок збільшення експорту енергоносіїв. 3 березня ц.р. “рада міністрів ЛНР” офіційно дозволила вивозити вугілля з окупованих районів Луганської області до Росії автомобільним транспортом, мотивуючи зазначене неспроможністю залізниці забезпечити необхідну кількість вагонів для його транспортування", - повідомили в ГУР.

При цьому зазначається, що лише протягом тижня, з 25 лютого по 3 березня, через залізничну станцію “Червона могила” (н.п.Червонопартизанськ) у напрямку РФ пройшло 92 вагони з вугіллям. 

За даними ГУР, місцем перетину російсько-українського державного кордону визначено пункт пропуску “Довжанський”, який не обладнаний засобами контролю ваги. Спільний контроль за дотриманням порядку переміщення та відповідністю якості вугілля покладено на так звані “службу прикордонної охорони МДБ ЛНР” та “митницю ЛНР”.

Згідно з розвідкою, з метою пошуку додаткових джерел наповнення “бюджету” влада т.зв. “ДНР” посилює тиск на приватний сектор бізнесу. Зокрема, в окупованій Горлівці значна кількість приватних підприємців отримали судові рішення з вимогою погасити заборгованість за спожиту електроенергію та сплатити штрафи за прострочені платежі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-