На Буковині працівниця Ощадбанку «назбирала» з клієнтів 2,5 мільйона

На Буковині працівниця Ощадбанку «назбирала» з клієнтів 2,5 мільйона

Укрінформ
Жительку райцентру Кельменці на Буковині викрили у серії тяжких службових злочинів, зокрема, у привласненні майже двох з половиною мільйонів гривень, які належали вкладникам.

Про це повідомив представник територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області Володимир Драюк.

«У судовому засіданні достовірно встановлено, що 37-річна працівниця місцевого відділення публічного акціонерного товариства «Державний Ощадний банк України» працюючи бухгалтером, а згодом - завідуючою операційною частиною, з перших же місяців трудової діяльності дбали про ємкість свого гаманця», - розповів Драюк.

За його словами, під час судового процесу було схематично окреслено кілька злочинних схем, за якими «працювала» жінка-банкір. За однією з них вона, для прикладу, отримувала на зберігання установи 8 тис. доларів США. Цю цифру вносила у бланк, який видавала вкладнику. А ось у банківські платіжки вносила 800 «зелених». Різниця автоматично переходила у її власність. Таким чином, за 6,5 років роботи завідуюча відділенням обманула 35 вкладників майже на 185 тисяч доларів США, понад 55 тисяч євро та 133 тисяч гривень.

Доказовою базою повністю доведено причетність підозрюваної до шахрайських дій, які завдали значної шкоди потерпілим; привласненне майно шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та службових підробленнях, що спричинили тяжкі наслідки (ст. ст. 190, 191 та 366 КК України). У кінцевому результаті служителі Феміди призначили їй шість з половиною років в'язниці.

Окрім того, шахрайка зобов’язана сплатити 5 тисяч гривень штрафу, відшкодувати заподіяні банку матеріальні збитки. Її також на три роки позбавлено права займати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських обов’язків. За цим же вироком буде конфісковано все нажите за рахунок інших особисте майно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-