Вінницькі волонтери допомагають дружинам та матерям загиблих бійців АТО

Вінницькі волонтери допомагають дружинам та матерям загиблих бійців АТО

Укрінформ
Вінницькі волонтери взялись за психологічну реабілітацію дружин та матерів бійців-вінничан, загиблих під час Антитерористичної операції.

Проект під назвою «Жити» охопив понад 200 жінок з посттравматичним синдромом, розповіла кореспонденту Укрінформу координатор проекту, громадський активіст Таїса Гайда.

«Ми розмовляли із дружинами загиблих бійців і зрозуміли, що самотужки їм важко впоратись із стресом, тому вирішили започаткувати проект», - поділилась ідеєю виникнення проекту Гайда.

За її словами, жоден вінничанин, якого вони просили долучитись і допомогти у проекті, не відмовив. Зокрема, місцеві ПТУ забезпечили жінок безплатними перукарями. Департамент соціальної політики Вінницької ОДА надав автобус для проїзду до місця тренінгів, а заміський комплекс відпочинку - безкоштовні номери для проживання.

«Із 78 вдів, які втратили чоловіків в АТО, приїхали 50 жінок. Упродовж березневих вихідних дружини загиблих воїнів «реабілітувались» у групах психологічного розвантаження. Дівчата «віджили» душею, затоваришували, отримали «заряд» життєвих сил.  Окрім того, своє мужнє плече пообіцяли підставити воїни АТО - члени громадької організації «Брат за брата», які наприкінці проекту відвідали захід і запевнили у підтримці жінок у складних життєвих обставинах», - наголосила Таїса Гайда.

Проект «Жити» триватиме й надалі. Вже у травні організатори планують охопити ним понад 170 жінок, рідні яких не повернулися з війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-