Офіс Меджлісу в Сімферополі зазнав нападу

Офіс Меджлісу в Сімферополі зазнав нападу

Фото
Укрінформ
Будівля регіонального Меджлісу кримськотатарського народу у Сімферополі піддався нападу невідомих.

Про це у Фейсбуці повідомив координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв.

"Розбили скло у приміщенні Сімферопольського регіонального меджлісу за адресою: м. Сімферополь, вул. Чехова, 20. Акції проти Меджлісу і кримськотатарського народу тривають. При цьому, в сукупності хуліганські і так звані "правоохоронні" і "судові" дії", - написав він.

Барієв не уточнив, коли саме було здійснено напад.

У Криму тривають судові спроби заборонити на півострові Меджліс кримськотатарського народу. Підконтрольна Росії прокуратура Криму на засіданні суду 3 березня надала "докази" на 630 сторінках і 10-ти дисках. Захист Меджлісу надали 7 днів на ознайомлення з матеріалами. Новий суд призначено на 10 березня.

Кримська правозахисна група звернулася у міжнародні організації з заявою про неприпустимість заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму.

Євросоюз вже висловив занепокоєння намірами заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року лідерам кримських татар Рефату Чубарову, Мустафі Джемілєву російська влада заборонила в'їзд на півострів на п'ять років.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

Фото: facebook.com/eskender.bariiev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-