У Києві виявили 48 аварійних і понад 100 непридатних для життя будинків

У Києві виявили 48 аварійних і понад 100 непридатних для життя будинків

Укрінформ
У Києві під час інвентаризації будинків вже виявлено 48 аварійних об'єктів.

Про це заявила начальник управління перспективного розвитку та координації будівництва Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Лариса Жилик в ефірі телеканалу 112 Україна.

"На засіданні постійної комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася в міській адміністрації, РДА було дано доручення провести інвентаризацію будинків. Станом на сьогодні ми можемо говорити про попередні показники - це близько 48 об'єктів аварійних, які такими на сьогодні визнані, 101 об'єкт непридатний для проживання та більше 150 об'єктів, які перебувають у незадовільному технічному стані", - заявила вона.

За словами Жилик, буде проведена інвентаризація всіх балансоутримувачів цих будинків, незалежно від форми власності й управління, і до них буде вжито "дієвих заходів" - аж до розірвання договорів оренди і повернення цих об’єктів нерухомості до комунальної власності міста.

Нагадаємо, що 25 лютого на вулиці Богдана Хмельницького у Києві у відселеному п'ятиповерховому будинку під час розбирання внутрішньої стіни сталося обвалення перекриттів з п'ятого по перший поверх. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ремонтні роботи в будинку велися з порушеннями.

За фактом обвалення вже відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці). Рятувальна операція тривала два дні – вдалося врятувати 6 осіб, двоє загинули під завалами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-