Обстріл

Обстріл "Градами" з Донецька зафіксували камери ОБСЄ

Укрінформ
Бойовики намагаються спровокувати Збройні Сили України на вогонь у відповідь, щоб звинуватити в недотриманні Мінських угод.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив спікер прес-центру штабу АТО Сергій Жмурко.

"Кількість обстрілів, як правило, збільшується у той час, коли ведуться переговори у "нормандському форматі" або в інших форматах, я думаю, що це основна причина. А разом з тим, підвезли новий боєкомплект, знайшли нові підрозділи для ротації, а також провокуючий вогонь у відповідь намагаються викликати з боку ЗСУ, для того щоб все це фільмувати, оприлюднювати і звинувачувати ЗСУ в тому, що вони не дотримуються Мінських домовленостей", - заявив він.

Він додав, що камери, встановлені СММ ОБСЄ, допомогли встановити, що сьогоднішній обстріл бойовиками з "Градів" позицій ВСУ вівся з боку Донецька і Старомихайлівки.

"Так, саме камери, які встановлені місією ОБСЄ, на нашому відео ви можете чітко бачити, що саме зафіксували камери, що о 5:15:10 початок залпів з БМ-21 "Град", саме ці камери допомогли встановити, що вогонь вівся з боку Донецька та Старомихайлівки", - уточнив він.

За словами речника, наслідки обстрілу будуть відомі після того, як там відпрацюють група Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) і місія ОБСЄ, які потім опублікують фото і звіт.

Нагадаємо, що в лютому 2015 року в Мінську сторони домовилися про відведення важкого озброєння на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-