Киянам сказали, як перевірити законність забудови

Киянам сказали, як перевірити законність забудови

Укрінформ
Мешканцям Києва рекомендують ретельно перевіряти документи у забудовників, а також звертатися до міської влади, щоб впевнитись у законності забудови. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Незаконні забудови: як вберегтися від житлових афер" повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування Олександр Міщенко. 

"Для того, щоб вберегтись громадянам від вкладання коштів в незаконне будівництво потрібно насамперед перевірити у забудовника документи та звернутися до органу виконавчої влади щодо підтвердження чи спростування отриманої від забудовника інформацію", - сказав Міщенко. 

За його словами, громадяни, які вирішили придбати житло, можуть звернутися як в КМДА, так і в районні адміністрації Києва. 

Міщенко зазначив, що на сьогоднішній день знаходиться у відкритому доступі інформація Служби містобудівного кадастру Департаменту містобудування та архітектури, де зацікавлена особа може отримати інформацію, чи надавалися Департаментом вихідні дані проектування. 

У відкритому доступі також є Центр моніторингу забудов міста Києва, де можна в режимі онлайн уточнити чи не потрапляє об’єкт до переліку самочинного будівництва. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-