Бойовики напали на українську мобільну групу, є поранені

Бойовики напали на українську мобільну групу, є поранені

Оновлено
Укрінформ
На Луганщині скоєно напад на зведену мобільну групу "Щастя".

Про це повідомив волонтер Родіон Шовкошитний на сторінці у Фейсбуці.

"Між Трьохізбенкою і Лопаскіним було скоєно напад на зведену мобільну групу "Щастя". Підствольний гранатомет та стрілкове. Поранені троє працівників групи. Наразі відбувається евакуація до шпиталю. Має бути все гаразд із хлопцями", - написав Шовкошитний.

За його словами, ця новина його застала під час написання листа, в якому він просить скасувати наказ про вилучення у мобільних груп "хамерів" ВДВ та заміну їх на іржаві УАЗики.

Інформацію Шовкошитного підтвердив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Як розповів "5 каналу" командир 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Віктор Ніколюк, напад стався близько 11 години ранку на відкритій ділянці місцевості, неподалік від підконтрольної бойовикам території, з вогневої засідки.

"У результаті чого були отримані поранення різних ступенів військовослужбовцями даної групи", - додав він.

За інформацією командира, вогонь вівся з протитанкового гранатомету і зі стрілецької зброї типу автомат Калашникова та кулемет Калашникова. Після нападу група прибула в Трьохізбенку, де постраждалим надали першу медичну допомогу.

"Військовослужбовці групи звернулися за допомогою до наших військовослужбовців. Було прийнято оперативне рішення і виділено дві групи. Групи військовослужбовців 92-ї окремої механізованої бригади та групи військовослужбовців зведеного підрозділу поліції "Луганськ-1", які виконували в даному районі завдання", - зазначив Ніколюк.

Після того, як військовослужбовці вирушили, їх обстріляли: "По військовослужбовцях 92-ї бригади було відкрито вогонь з автоматичної зброї, по військовослужбовцях підрозділу "Луганськ-1" вів вогонь снайпер".

Таким чином, старший групи прийняв рішення про відкриття вогню у відповідь. "І було надано рішучу відповідь сепаратистам", - наголосив командир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-