Штепа в суді вимагала допитати Порошенка і співала

Штепа в суді вимагала допитати Порошенка і співала "Чорнобривці"

Укрінформ
Екс-мер Слов'янська Неля Штепа вимагала на підготовчому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова допитати ряд офіційних осіб, починаючи з Президента Петра Порошенка.

Як сказали кореспондентові Укрінформу у суді, "у зв'язку з тим, що справа розглядатиметься наново через заміну ряду суддів, Штепа подала клопотання про допит більше ніж сорока свідків, включаючи Президента України Петра Порошенка, Прем'єра Арсенія Яценюка, екс-главу СБУ Валентина Наливайченка, екс-губернатора Донецької області Сергія Таруту і нардепа Сергія Пашинського". За словами Штепи, ці особи можуть засвідчити, що вона, зокрема, "була в полоні у бойовиків, а також доповідала центральній владі про ситуацію в Слов'янську і про захоплення райвідділу міліції".

Суд задовольнив клопотання частково.

Перше засідання суду за суттю справи відбудеться 3 березня.

До речі, зауважили в суді у перерві, коли суд пішов на нараду, а в залі залишилися лише конвоїри, Штепа неголосно заспівала "Песню про меня" Алли Пугачової ("Вы не верьте, что живу я как в раю..."), а потім українську  "Чорнобривці".

Нагадаємо, що у лютому суддів у справі Штепи замінили: замість звільненого за неправомірні рішення щодо харківських євромайданівців голову суддівської колегії Дениса Чудовського прийшов переведений з Донецької області Віктор Єжов, а хвору Марину Міндареву замінила суддя Світлана Салайчук.

18 лютого суд подовжив перебування Штепи під вартою до 3 квітня 2016 року.

Екс-мер Слов'янська Неля Штепа затримана 11 липня 2014 року за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей, і створення терористичної групи. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-