Окупанти почали пропускати автівки через «Чонгар»

Окупанти почали пропускати автівки через «Чонгар»

Ексклюзив
Укрінформ
У середу, 24 лютого близько 17 години на КПВВ «Чонгар» окупанти почали пропускати автівки.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у середу помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України з питань взаємодії із засобами масової інформації Максим Сорока.

«Після 17.00 окупанти все ж почали пропускати в Крим автівки, що прямували на півострів через КПВВ «Чонгар». Але навпроти контрольного пункту «Каланчак» ситуація не змінилась, у нейтральній смузі залишається близько 40 автівок», - сказав Сорока.

Як повідомлялось раніше, через проблеми, що виникли у системі митної служби окупантів, у середу ними було призупинено пропуск через адмінмежу Херсонщини з Кримом автотранспортних засобів, які прямували з материкової України на півострів.

«Згідно інформації, отриманої від громадян України, які перетинали адміністративну межу з АР Кримом на українських контрольних пунктах в'їзду-виїзду «Чонгар» та «Каланчак», на так званих пропускних пунктах, де перебувають російські окупаційні служби, вийшла з ладу митна електронна система даних. Через це було припинено пропуск на тимчасово окуповану територію Криму транспортних засобів, що зареєстровані на материковій частині України», - розповів Сорока.

За його словами, через припинення пропуску окупантськими службами автівок у Крим, у нейтральній смузі накопичилось 50 транспортних засобів, що чекають на оформлення.

«Але черг машин перед нашими КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» немає», - уточнив він.

Щодо пропускного пункту російських служб навпроти українського КПВВ «Чаплинка», то там працювали у штатному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-