На пунктах пропуску в зоні АТО зросли черги

На пунктах пропуску в зоні АТО зросли черги

Укрінформ
Протягом минулої доби у контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ), що на лінії розмежування, пасажиро-транспортний потік збільшився на всіх напрямках.

Про це на брифінгу в Укрінформі заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

"Зокрема, суттєво зросло навантаження на КПВВ "Новотроїцьке", де лише за добу лінію розмежування перетнуло майже 8 тисяч осіб та 1,5 тисячі транспортних засобів", - зазначив він.

При цьому Слободян нагадав, що за рішенням штабу АТО через загрозу життю і здоров'ю учасників руху, які слідують через контрольні пункти в'їзду-виїзду, з 17 лютого тимчасово призупинено пропуск осіб та транспортних засобів в КПВВ "Мар’їнка" та "Зайцеве".

"Дані рішення прийняті у зв’язку з постійним застосуванням зброї російськими найманцями на цих напрямках. Відкрите нехтування терористами потреб громадян, які перетинають лінію розмежування, змушує людей обирати відкриті контрольні пункти, в яких нині фіксується значне збільшення транспорту. Так, сьогодні вранці на "Новотроїцькому" черги з автівок збільшилися в рази та простягаються на декілька кілометрів", - наголосив Слободян.

В свою чергу Держприкордонслужба робить все можливе, аби забезпечити якнайшвидше оформлення громадян.

"Враховуючи час роботи КПВВ, легко підрахувати, що для перевірки 1 громадянина контрольні служби в середньому витрачають близько 12-15 секунд, а автомобіля - близько 1 хвилини", - уточнив помічник голови ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-