"Гумконвой" РФ привіз на Донбас прострочену тушонку

Укрінформ
Характер вантажу 49 так званого "гуманітарного конвою", який російська сторона в односторонньому порядку відрядила у Донецьку і Луганську області, не відповідає зазначеному у попередній ноті МЗС Росії.

Про це у четвер на брифінгу в Укрінформі заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян.

"Особливістю чергового так званого "гумконвою" є невідповідність зазначеного у ноті МЗС РФ характеру вантажу, а саме: не були вказані книги невідомого змісту (1 автомобіль), промислові електростанції та генератори (2 автомобілі), будівельні електроінструменти (1 автомобіль). А м'ясні та рибні консерви є простроченими, оскільки зазначено дату виготовлення 2012 рік з терміном придатності 2 роки. Підозрілими видаються і написи на коробках із м'ясними тушонками: "хрупкий груз, не переворачивать", - розповів Слободян.

Він додав, що російська сторона відмовилася надавати інформацію щодо характеру книг та їхнього змісту.

Як повідомлялося, сьогодні вранці через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну прослідувало дві колони т.з. "гумконвою" у складі 101 автомобіля. Переміщення вантажів відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей. Тому контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-