РФ влаштує ракетні стрільби у Чорному і Азовському морях - СБУ

РФ влаштує ракетні стрільби у Чорному і Азовському морях - СБУ

Укрінформ
Росія планує провести морські ракетні та артилерійські стрільби 19 та 25 лютого в акваторії Чорного та Азовського морів.

Про це на брифінгу в середу заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашою інформацією, 19 та 25 лютого в акваторії Чорного та Азовського морів підрозділи Чорноморського флоту проведуть навчальні ракетні та артилерійські стрільби. Ці заходи  відбуваються у комплексі заходів військового вишколу російських Збройних сил у регіоні", - сказав Ткачук.

Він нагадав, що нещодавно на території Росії у безпосередньому прикордонні з Україною відбувалися масштабні навчання. Синхронно з ними проводилися навчання окремих підрозділів так званих армійських корпусів на окупованій території Донбасу.

Ткачук поінформував, що, за даними СБУ, протягом останнього тижня до окупованого півострова Крим прибуло 10 літаків Іл-76 ЗС РФ з військовою технікою та амуніцією, 14 гелікоптерів, а також додатково ще одна батальйонно-тактична група.

"Фактично це ще раз підтверджує, що півострів з туристичного перетворився фактично на воєнну базу російських військ", - констатував представник СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-