Чернігівщина

Чернігівщина "закриє" кордон для російських фур

Укрінформ
Відсьогодні на Чернігівщині активісти блокуватимуть рух російських важковагових вантажних автомобілів.

Про це йдеться в анонсі, який у своєму розпорядженні має кореспондент Укрінформу.

"У понеділок, 15 лютого, о 13.00 розпочинається громадська акція "Блокада російських фур на Чернігівщині". На трасі Чернігів-Новгород-Сіверський, на повороті на Седнів, буде встановлено блокпост, який і зупинятиме російські фури. Ми вважаємо Росію країною-агресором, тому наша мета - заблокувати транзит російських вантажів через територію України ", - йдеться у повідомленні активістів.

Вони наголошують, що не чинитимуть перешкод для проїзду російських легковиків та автомобілів з номерами Республіки Білорусь. Водночас попереджають російських далекобійників: "Не їдьте на Чернігівщину, бо будете стояти".

Участь у акції братимуть представники наступних громадських об’єднань і формувань: "Азов", "Самооборона Майдану", "Перша Чернігівська сотня", "Єдиний Волонтерський Центр", "Самооборона Чернігівщини", "Центр підтримки добровольців" (м. Чернігів), "Третя Позиція", "Правий Сектор".

Як відомо, на повороті на смт Седнів починається траса, що веде до міжнародного автомобільного пункту пропуску "Сеньківка", розташованого на українсько-російському кордоні в Городнянському районі Чернігівщини.

Нагадаємо, блокування вантажного автотранспорту з РФ, що через український кордон транзитом прямує у країни ЄС і шенгенської зони, здійснюють активісти у Закарпатській, Чернівецькій, Львівській, Волинській, Рівненській та Житомирській областях. Сьогодні таку блокаду розпочали у Вінницькій області

З 4 січня 2016 року Російська Федерація заборонила транзит українських вантажів по своїй території.

Як уже повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці на урядовій нараді було прийняте протокольне рішення про те, що Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, територією України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-