На адмінкордоні Криму окупанти розгорнули «Гради» в бойові порядки - Лисенко

На адмінкордоні Криму окупанти розгорнули «Гради» в бойові порядки - Лисенко

Укрінформ
Російські окупанти у п'ятницю вранці у безпосередній близькості до контрольованої Україною території розгорнули в бойові порядки РСЗВ "Град" та САУ, прикривши посилене угруповання димовою завісою.

Про це заявив на брифінгу в п'ятницю у Києві речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За оперативною інформацією, сьогодні вранці, у безпосередній близькості до контрольованої Україною території окупанти розгорнули в бойові порядки РСЗВ "Град" (новітнього зразка на базі машини КамАЗ) та САУ. При цьому росіяни з метою прикриття свого посиленого угруповання розгорнули димову завісу", - зазначив Лисенко.

Він наголосив, що такі акції свідчать про "недружні наміри РФ щодо нашої держави". "Тому військове командування України вживає адекватних заходів", - заявив речник АТО.

У коментарі кореспонденту Укрінформу Лисенко уточнив, що розгортання "Градів" та САУ у бойові порядки мало місце на території окупованої АР Крим.

Під час брифінгу Лисенко, зокрема, вказав на те, що у повну бойову готовність приведені війська Південного та Центрального військових округів РФ, підрозділи повітряно-десантних військ та транспортна авіація. "Під видом військових навчань на півдні Росії та на території Кримського півострова задіяно 8,5 тис. осіб, 900 одиниць військової техніки, 200 літаків і гелікоптерів та 50 кораблів. На Кримський півострів прибув начальник Генерального штабу ЗС РФ генерал армії Герасимов", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-