Тука: Ми повернемо Донбас без військових дій

Тука: Ми повернемо Донбас без військових дій

Укрінформ
У тому випадку, якщо РФ припинить підтримувати створену під керівництвом російських спецслужб структуру терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", Україна повинна буде провести спецоперацію з ліквідації найбільш активних бойовиків та їхніх ватажків.

Про це в інтерв'ю ЛІГА.net сказав губернатор Луганської області Георгій Тука.

"Потрібна дуже потужна поліцейська операція з використанням не тільки військовослужбовців або поліції, а в першу чергу спецслужб. Їх завданням буде у найкоротший термін нейтралізувати ватажків і активних учасників", - пояснив Тука.

Голова ЛугОВЦА, однак, проти того, щоб окуповані території Україна повертала виключно силовим методом.

"Можлива тільки зміна (мінського, - ред.) формату, але в результаті ми отримаємо світ і повернемо втрачені території Донецької і Луганської виключно дипломатичними і санкционными заходами. Не військовими. Я противник військових заходів. Це від України вимагатиме величезних фінансових витрат, що призведе до чергових невиправданих жертв з обох сторін", - вважає він.

Незважаючи на те, що "рівень взаємної ненависті дуже високий", на тимчасово окупованій території Луганщини, за оцінками Туки, проживає 65-70% проукраїнського населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-