СБУ: На Донбасі постійно перебуває 4-6 тисяч кадрових військових РФ

СБУ: На Донбасі постійно перебуває 4-6 тисяч кадрових військових РФ

Укрінформ
На окупованих територіях Донецької та Луганської областей на постійній основі знаходиться близько 4-6 тис. військовослужбовців ЗС РФ, які, головним чином, займають керівні посади у підрозділах окупаційних 1-го та 2-го армійських корпусів.

Про це на прес-конференції у Києві заявив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ця цифра на території України не є статичною. Вона коливається, але від 4 до 6 тисяч російських кадрових військових ми постійно спостерігаємо і, так чи інакше, отримуємо дані", - сказав очільник СБУ, відповідаючи на запитання щодо кількості кадрових російських військових на окупованих територіях Донбасу.

Крім того, у прикордонні з Україною на території РФ ще знаходиться російське угруповання чисельністю близько 50 тис. військових.

Голова СБУ зазначив, що російські військові намагаються встановити контроль над усіма НЗФ на Донбасі, і саме з цією метою були створені 1-й та 2-й армійські корпуси (на території "ДНР" та "ЛНР" відповідно). "У нас є дані про керівний склад цих корпусів, регулярні ротації, як правило, раз на три місяці. І російське військове керівництво доходить своїми кадровими військовими до роти включно, щоб забезпечити контроль, дисципліну і порядок", - заявив Грицак.

Водночас він наголосив, що в лавах НЗФ спостерігається низький моральний дух та боєготовність, фіксуються численні факти дезертирства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-