У Харкові знайшли привід не перейменовувати два райони

У Харкові знайшли привід не перейменовувати два райони

Укрінформ
Три райони Харкова, які підлягають перейменуванню в рамках закону про декомунізацію, отримали нові імена.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мер Харкова Геннадій Кернес підписав розпорядження про перейменування трьох з п'яти запланованих до декомунізації районів. Так, Дзержинський район став Шевченківським - на честь Тараса Шевченка, Ленінський - Холодногірським, Орджонікідзевський - Індустріальним. У той же час, ще два райони зберегли свої назви: Жовтневий і Фрунзе. У першому з них, як пояснює влада, увічнено, мовляв, назву місяця, в другому - ім'я Тимура Фрунзе, земляка, льотчика-винищувача, Героя Радянського Союзу, який загинув у 1942 році.

Кернес також підписав розпорядження про перейменування 48 вулиць. Зокрема, вулиця червоного командира Васо Кіквідзе тепер носить ім'я Владимира Сосюри, а Крейсера "Аврора" - академіка-краєзнавця Петра Тронька.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 20 листопада 2015 року сесія Харківської міськради прийняла рішення про перейменування 173 вулиць, чотирьох парків, а також станції метро. Півсотні вулиць повернули історичні назви. У той же час, проспект Леніна названо Науковим, площа більшовика Миколи Руднєва - Небесної Сотні, станція метро "Радянська" -  "Площею Конституції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-