Дружина викраденого в Донецьку вченого розшукує його у терористів

Дружина викраденого в Донецьку вченого розшукує його у терористів

Відео
Укрінформ
Дружина викраденого в Донецьку вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського намагається з'ясувати у терористів, де перебуває її чоловік, але поки безрезультатно.

Про це в понеділок заявив у прямому ефірі однієї з українських радіостанцій рідний племінник вченого Денис Козловський.

«Від офіційних представників «ДНР» ніяких новин взагалі не надходило і не надходить, навіть немає якоїсь їхньої офіційної інформації, що він міститься десь у «МГБ», або десь ще. Все, що вони зробили – це взяли заяву у його дружини. Дружина Ігоря Анатолійовича постійно ходить туди, намагається передати передачу, вона писала заяву... Тобто, вона ходить туди постійно в спробі виявити принаймні, де його утримують», - сказав племінник.

Він підтвердив, що його дядько зник 27 січня і більше ні з ким на зв'язок не виходив, а в його будинку представниками «ДНР» був проведений обшук без будь-яких юридичних обгрунтувань. Денис уточнив, що дружині Козловського ніхто причин затримання чоловіка також не пояснював, їй лише переказали з третіх вуст, що нібито його затримали за «неправильну переписку у Фейсбуці». За словами племінника, з квартири вченого була винесена техніка, документи, але він підкреслив, що ніякої колекції антикваріату у дядька не було, тому вона не може бути причиною викрадення родича.

«Про антикваріат я можу відразу сказати, що це взагалі не відповідає дійсності. Тому що не було ніякої колекції антикваріату в принципі. Він не займався, не збирав, нічого такого. Документи – так, велика частина документів пропала і комп'ютери, дійсно, все теж вилучили», - сказав Денис.

Він ще раз підтвердив, що його дядько був зайнятий у Донецьку тим, що доглядав за своїм паралізованим хворим сином, тому ніякої суспільної діяльності не вів.

«Він у Донецьку не вів ніякої діяльністі... на ньому був паралізований син і його розклад був підпорядкований розкладу догляду за сином», - сказав племінник.

Як повідомляв Укрінформ, бойовики «ДНР» затримали відомого історика-релігієзнавця, викладача Донецького національного технічного університету, 60-річного Ігоря Козловського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-