Бойовики затримали вченого Ігоря Козловського за "неправильне листування у Фейсбуці"

Укрінформ
Бойовики "ДНР" затримали відомого історика-релігієзнавця, викладача Донецького національного технічного університету 60-річного Ігоря Козловського через "неправильне листування у Фейсбуці".
Бойовики "ДНР" затримали відомого історика-релігієзнавця, викладача Донецького національного технічного університету 60-річного Ігоря Козловського через "неправильне листування у Фейсбуці".
Про це телеканалу "Дождь" розповіла дружина затриманого Валентина Козловська.
За словами Козловської, її чоловік був затриманий "десь серед дня у місті". При цьому у нього забрали ключі від квартири, а тоді представники так званої влади "ДНР" прийшли в квартиру до Козловських і провели там обшук.
Також вона повідомила, що говорила телефоном з одним із присутніх у квартирі людей, і він сказав їй, що Козловського затримали через "неправильне листування у Фейсбуці".
"Cусіди бачили, що в квартиру заходили люди в штатському, чули, як книги падали, потім вони виходили, від'їжджали", - розповіла дружина історика.
За її словами, обшуки у квартирі проходили двічі. Вперше, коли невідомі звернулися до сусідки квартири з питанням про сина Козловського, вона відповіла їм, що треба дочекатися хазяїна. На що один із "гостей" сказав: "Він не прийде".
При цьому у людей, які прийшли в квартиру, не було документів та ордера на обшук, вони не викликали понятих.
За даними телеканалу 112, Козловського затримали 26 січня, його тримають у підвалі. Його колега по внз розповів, що Козловський не був політичним активістом і не брав участі в бойових діях.
Ігор Анатолійович Козловський - відомий (у тому числі далеко за межами України) учений, кандидат історичних наук, релігієзнавець. Більш ніж 20 років (з 1980 по 2001 роки) працював на різних посадах у Донецькому облвиконкомі, а потім у Донецькій облдержадміністрації, останніми роками - як начальник відділу у справах релігій.
З 2001 року - керівник Центру релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин Донецького державного інституту штучного інтелекту (ДонДІШІ), доцент кафедри релігієзнавства ДонДІШІ. З  2011 працює на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету.
І. Козловський - президент Школи Аюрведи-Йоги-Тантри "Центру Дискавері", голова Міжнародного центру християнсько-мусульманського діалогу і співробітництва.
Його наукові праці перекладені різними мовами.
Він є дійсним членом Королівського коледжу дворянства (Португалія) і має орденський знак цієї організації, а також є почесним громадянином штату Оклахома (США), нагороджений медаллю Австрійського товариства Альберта Швейцера. 
Має III дан з карате-до Академії будо Ніппон Сейбукан (Японія). Президент Школи ножового бою України.
Ігор Анатолійович не поїхав з Донецька, оскільки мав доглядати прикуту до ліжка близьку людину.
У нього є сторінка в соцмережі Фейсбук, але використовував він її виключно для цілющих практик йоги, пропонуючи читачам розділи зі своєї книги "Мудрі і бандхі як регулятори прани".
На думку експертів, Козловского могли арештувати з трьох причин. Це та ж сама йога, завдяки якій навколо нього збирається багато людей нестандартних поглядів, що розцінюється сепаратистами украй негативно.
Ще однією з причин є "український слід". В кінці 1980-х років Козловський підтримав ідею руху за відродження козацтва і козацьких ідей. У 1991 році він взяв участь у створенні і діяльності однієї з перших козацких організацій в Україні - Кальміуської паланки Українського козацтва Донецької області, де до останніх років обіймав різні посади. Бойовикам цілком могли "внести" у вуха ці факти біографії ученого. 
Але найбільш імовірним приводом для наїзду є колекція антикваріату, якою володіла сім'я Козловських. Для бандитів це завжди ласий шматок. Ось і цього разу вони прихопили колекцію на додаток до наявної у квартирі техніки і документів на житло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-