У Бердянську на грип захворіли 42 медики, троє - у тяжкому стані

У Бердянську на грип захворіли 42 медики, троє - у тяжкому стані

Укрінформ
З початку року у Бердянську Запорізької області на грип захворіли 42 медичних працівники, троє з них наразі у тяжкому стані.

Про це повідомляє прес-служба Бердянської міської ради.

«Почали хворіти медичні працівники. Вже зареєстровано 42 випадки. Три людини перебувають у тяжкому стані», - йдеться у повідомленні.

Міський голова Бердянська Володимир Чепурний зазначив, що жоден з цих медиків не був щеплений від грипу.

«Мене турбує, що медичні працівники не звернули уваги на вакцинацію від грипу, про яку говорили ще у жовтні минулого року. У цьому році треба обов'язково провести роботу зі щеплення медиків. Будемо купувати усі необхідні для цього препарати. Не повинно бути так, що хворіють ті люди, які лікують наших дітей та мешканців міста», - наголосив Чепурний.

Загалом, як розповіла головний державний санітарний лікар Бердянська та району Олександра Кікарош, за тиждень на грип та ГРВІ захворіли 1590 осіб - в 1,7 рази більше, ніж на минулому тижні. Епідемічний поріг у місті перевищено у 1,5 рази. Серед хворих 41% - діти віком від 0 до 17 років (659 дітей). Захворюваність серед школярів становить 14,5%.

За минулий тиждень зареєстровано 13 випадків грипу. Усього з початку року на грип та ГРВІ захворіли близько трьох тисяч осіб.

У навчальних закладах Бердянська карантин подовжено до 5 лютого включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-