РФ створила у Криму повноцінне угруповання військ

РФ створила у Криму повноцінне угруповання військ

Укрінформ
Чорноморський флот РФ у 2015 році отримав понад 200 одиниць нової військової техніки, у тому числі 40 бойових кораблів і суден забезпечення.

Про це заявив командувач ЧФ РФ адмірал Олександр Вітко, повідомляє РИА Новости.

"За підсумками 2015 року ЧФ отримав понад 200 одиниць нових зразків озброєння та військової техніки, близько 40 різних кораблів і судів", - сказав Вітко.

Він уточнив, що російський флот поповнили три новітні дизель-електричні підводні човни проекту 636 "Варшав'янка", два малих ракетних кораблі, 10 бойових катерів і 20 суден допоміжного флоту.

ЧФ РФ також передали понад 30 літальних апаратів, в числі яких сучасні багатоцільові винищувачі Су-30СМ, а частини берегових військ поповнилися 140 одиницями новітньої автобронетанковой техніки.

Вітко заявив, що оновлення корабельного складу Чорноморського флоту Росії і надходження нових зразків авіаційної та бронетанкової техніки дозволили створити на півострові повноцінну угруповання військ.

До анексії Криму Росією корабельне угруповання ЧФ РФ у Криму поповнилося лише ракетним кораблем на повітряній подушці "Самум", перебазованим з Балтійського флоту.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-