Морська столиця України готується до туристичного буму

Морська столиця України готується до туристичного буму

Укрінформ
Адміністрація Одеського морського торговельного порту отримала повідомлення від міжнародних круїзних компаній про заплановані впродовж цього року 36 суднозаходів із туристами на борту.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Адміністрації морських портів України.

"Станом на 26 січня адміністрація Одеського порту отримала 36 заявок від круїзних компаній на суднозаходи з морськими туристами. Прибуття лайнерів залежатиме від ситуації в Україні та Одесі на старті сезону - у квітні - травні поточного року. З боку адміністрації порту буде зроблено все для залучення туристів до чорноморського регіону", - зазначили в АМПУ.

Торік Одесу відвідали лише 13 круїзних лайнерів, однак у червні 2016 року в "морській столиці" України планується проведення 48 Генеральної асамблеї Асоціації круїзних портів Середземномор'я («MedCruise»), що може сприяти збільшенню числа суднозаходів.

Нагадаємо: раніше глава Мінінфраструктури України надіслав листа раді директорів Асоціації круїзних портів Середземномор'я, в якому запевнив про підтримку проведення в Одесі 48 Генеральної асамблеї «MedCruise» для обговорення перспектив розвитку круїзів у Середземномор’ї та прилеглих до нього морях.

«MedCruise» створена у 1996 році, під її прапорами виступають більше 70 портів Середземного, Чорного та Червоного морів, Ближньої Атлантики і 35 міжнародних компаній. Одеський порт став членом «MedCruise» у 2008 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-