Терористи заявили, що хочуть представництва у Верховній Раді України

Терористи заявили, що хочуть представництва у Верховній Раді України

Укрінформ
Тристороння контактна група у середу, 27 січня, так і не домовилась про обмін полоненими, адже бойовики вкотре висунули нерівні умови.

Про це повідомляє «5-й канал».

"Москва через своїх бойовиків вимагає радикального перекроювання української Конституції. Українська делегація непохитна - вибори в окупованих районах Луганської і Донецької областей можуть бути виключно за українськими законами. Бойовики, натомість, хочуть представництво у Верховній Раді і вето на зовнішню політику України", - йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами представника України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи Романа Безсмертного, українська делегація в Контактній групі Мінського процесу не вважає пропозиції "ДНР" про реформи Конституції України офіційним документом.

"Інформація про цей документ пройшла з ранку, але саму папірець, інакше я це назвати не можу, ми побачили тільки після 18 години вечора. Я би не приділяв цьому документу багато уваги і значення цьому процесу. Треба думати про те, як сьогодні забезпечити безпекову компоненту, припинити стрілянину, завершити процес обміну полоненими. А потім говорити про якісь інші питання, пов'язані із законодавством і так далі", - зазначив Безсмертний.

Він уточнив, що мова йшла про поправки в ст. 133 Основного Закону, який визначає права місцевого самоврядування.

За його словами, українська сторона відразу оголосила про неприйнятність вимог сепаратистів як представнику ОБСЄ Мартіну Сайдіку, так і керівнику російської делегації Борису Гризлову.

"Ми заявили, що або будуть вестися конструктивні переговори, або подібні до вкидання будуть означати небажання російської сторони дотримуватися умов Мінського процесу", - сказав Безсмертний.

Серед позитиву засідання: бойовики визнали, що винні Україні гроші і мають борг погасити. До середини лютого планують відкрити автомобільний пункт пропуску в Луганській області - Лисичанськ - Гірське - Золоте - Первомайськ - Стаханов.

Соціально-економічна підгрупа обговорювала питання забезпечення вугіллям українських ТЕС і відновлення ліній електропередач. Нібито домовились що потрібно провести розмінування газогону в Кримському і Трьохізбенці. 

Коли наступного разу збереться контактна група поки невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-