Суд над

Суд над "Терезою": свідок упізнав жінку-ката

Укрінформ
У Київському райсуді Харкова два свідки з боку обвинувачення надали свідчення проти Лариси Чубарової, відомої як "Тереза".

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"З метою захисту свідків суд напередодні відбувся у закритому режимі. Два свідки надали свідчення проти «Терези». Один з них - боєць батальйону «Азов», який потрапив у полон під Мар‘їнкої. Він пізнав у «Терезі» жінку, яка катувала і розстрілювала українських військовополонених», - зазначила Дубовик.

За її словами, обвинувачення планує викликати до суду всього 7 людей.

"Захист же подав список свідків із 15 людей", - додала Дубовик.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 7 квітня 2015 року співробітники СБУ затримали 45-річну громадянку РФ Ларису Чубарову з позивним "Тереза", яка мешкала в Харкові. Під час обшуку у неї знайшли вибуховий пристрій, військове спорядження і антиукраїнську символіку.

25 листопада в Київському райсуді Харкова оголошено обвинувальний акт проти "Терези". Тоді ж суд визнав законним її утримання під вартою. Суд не прийняв її клопотання про відвід прокурорів і суддівської колегії. 

15 грудня суд перенесений за заявою Чубарової про неточності в російському перекладі обвинувального акта і про недостатній термін на ознайомлення з ним.

Чубаровій інкримінують участь у незаконних збройних формуваннях, незаконне поводження зі зброєю, зазіхання на цілісність держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-