В ОБСЄ кажуть, що сторони на Донбасі

В ОБСЄ кажуть, що сторони на Донбасі "підходять" одна до одної

Укрінформ
ОБСЄ побачила тенденцію наближення сторін одна до одної в зоні АТО, що підвищує небезпеку нових зіткнень.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу у четвер в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донецьк та його передмістя, зокрема, район навколо аеропорту продовжують залишатися відносно спокійними за виключенням вчорашнього дня, коли ми зафіксували деякі випадки порушення режиму припинення вогню", - сказав він.

Крім того, за його словами, бойові дії продовжуються і навколо Горлівки.

"Гостра ескалація трапилася вночі у неділю. Наші спостерігачі між 18.30 та 23.00 чули там інтенсивний обмін вогнем у північно-західній частині міста. Спочатку були застосовані стрілецька зброя, а потім - танки та міномети", - зазначив Хуг.

Він підкреслив, що останнім часом особливо помітно, що дистанція між сторонами уздовж лінії зіткнення скоротилася: "Упродовж останніх кількох місяців ми побачили тенденцію наближення сторін уздовж лінії зіткнення, особливо на заході та північному заході передмість Горлівки, а також в районі н.п. Зайцеве".

Заступник голови СММ зауважив, що такі дії становлять небезпеку, оскільки відбуваються там, де має бути "зона безпеки".

Крім того, за його словами, сторони вважають, що проводять свої дії у так званій "сірій зоні". "Це міф. Немає і ніколи не було ніяких "сірих зон". Були тільки зони, де був слабкий контроль однієї чи іншої сторони", - сказав Хуг.

Представник ОБСЄ закликав сторони конфлікту припинити порушувати перемир'я і поважати дух та букву своїх домовленостей щодо "зон безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-