Джеппар: Кримчан залякують, зникнути може кожен

Джеппар: Кримчан залякують, зникнути може кожен

Укрінформ
Періодичні зникнення представників кримськотатарського народу свідчать про те, що таке може статися у будь-який момент і з будь-ким, хто сьогодні живе в умовах окупації в Криму.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомила помічник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

«Кримські татари, які продовжують зникати в окупованому Криму, - різної статі, різного віку, різного соціального статусу. Все це робиться з метою залякування населення, для того, щоб кожний, хто сьогодні живе в Криму, відчував і знав, що це може статися з кожним і у будь-який момент», - заявила Джеппар.

За її словами, зниклу тиждень тому 16-річну Ельвіну Разакову характеризують як «відкриту і чисту дитину». Тижневі пошуки дівчини не дали жодних результатів. За фактом її зникнення відкрито кримінальну справу.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 13 січня в селі Дубки під Сімферополем Ельвіна Разакова пішла з дому на навчання і зникла. Її телефон перестав відповідати, і місцезнаходження дівчини досі не відоме. Це не перший випадок, коли в окупованому Криму безслідно зникають кримські татари. Два тижні тому зник Ернест Аблязимов, а в грудні 2015 року - Руслан Ганієв і Арлен Терехов. Ще четверо осіб безслідно зникли в 2014 році: в травні - Сейран Зінедінов, у вересні - Іслям Джеппаров і Джевдет Іслямов, в жовтні - Ескендер Апселямов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-