На «Львіввугіллі» кажуть, що шахтарям нема чого страйкувати

На «Львіввугіллі» кажуть, що шахтарям нема чого страйкувати

Укрінформ
Керівництво ДП «Львіввугілля» стверджує, що всі шахти, крім «Степової», працюють в штатному режимі й підстав страйкувати у гірників немає.

Про це з посиланням на в. о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Андрія Дяченка повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

"Видобуток вугілля триває. Практично усі працівники ДП "Львіввугілля" працюють відповідно до графіків. Відсутні на робочих місцях сьогодні лише 20% робітників шахти "Степової", котрі продовжують протестувати", - заявив Дяченко.

За його словами, підстав для акцій протесту немає, адже у середу, 13 січня, на рахунки підприємства надійшло 20 мільйонів гривень. Він додав, що усі кошти скерували на виплату заборгованої зарплати за листопад. Також уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених бюджеті для погашення заборгованості із зарплати шахтарям за 2015 рік.

Водночас голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Фейсбуці пише, що гірники Червонограда вдалися вже до цілодобового перекриття траси Львів - Рава-Руська біля села Сопошин.

Нагадаємо, в понеділок, 11 січня, у Червонограді шахтарі провели мітинг з вимогою виплати боргів із заробітної плати, а пізніше заблокували дорогу за 3 км від шахти. 12 січня вони у трьох місцях перекрили автотрасу, яка з'єднує Львів з прикордонним переходом на Польщу Рава-Руська. З середи, 13 січня, акцію оголосили безстроковою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-